LAUMANS TEGLVÆRK


Laumans Teglværk i Nordrhein-Westfalen ble grunnlagt i 1896. Laumans har alltid vært blant pionerene innen fremstilling av glasert takstein, og er i dag stadig blant de ledende på dette krevende produktområdet.

Selv om Laumans er et moderne bruk med avansert produksjon, har man holdt fast ved de gamle keramikktradisjonene. Man sprøyter f. eks. ikke glasuren på taksteinen. I stedet helles den over taksteinen som i gamle dager for å få en tykkere glasur med dybde i fargespillet. Brenningen foregår også med en unik teknikk, der hver eneste takstein står fritt uten å røre ved andre takstein. Det er den eneste måten man kan lage keramiske mesterstykker på.

Samarbeidet med Laumans startet i 1997, da Randers Tegl Gruppen overtok markedsføringen i hele Skandinavia av glasert og engoberte falstakstein fra Gebr. Laumans. I 2004 trådte Randers Tegl Gruppen inn som hovedaksjonær i Gebr. Laumans.

Teglverket, som har en årlig kapasitet på 12 mill. falstakstein, ligger i Bracht like ved den hollandske grensen. Salg og markedsføring i Tyskland og Holland skjer fra bruket i Bracht, mens Randers Tegl Gruppen tar hånd om salg og markedsføring i Skandinavia.

Laumans