TAKSTEIN FRA RANDERS TEGL


DET FINNES MANGE GODE GRUNNER TIL Å VELGE TAKSTEIN I EKTE TEGL. EKTE TEGL ER ET RENT NATURMATERIALE SOM HARMONERER MED NATUREN OG PATINERES PÅ EN ELEGANT MÅTE.

Det er ikke uten grunn at takstein i ekte tegl er et hyppig kopiert produkt. Den ekte varen er imidlertid en svært fornuftig investering som vil glede både deg og dine naboer i generasjoner. Ofte er taket i ekte tegl ikke så mye dyrere enn etterligningen. Til gjengjeld holder det verdien langt bedre – i tillegg til å helt enkelt holde bedre.

Takstein fra Randers Tegl er basert på gjennomprøvde produksjonsprinsipper. Alle våre produkter produseres på toppmoderne og energioptimerte anlegg. Vårt sortiment dekker alt fra eksklusive historiske formater til moderne sort-glasert takstein. Våre produkter er oppdelt i serier fra Højslev og Laumans.

Højslev er vårt sortiment av klassisk takstein utviklet for Skandinavias harde klima. Taksteinen produseres på vårt moderne teglverk i Højslev. Steinene er basert på en spesiell leireblanding med skiferleire, og brennes i kassetter ved 1050°C – en høyere temperatur enn mange andre takstein på markedet. Resultatet er smussavvisende, flott og uforgjengelig takstein i karakteristiske farger og former.

Laumans er Randers Tegls tyske datterselskap. I mer enn 100 år har Laumans vært synonymt med glaserte og engobert takstein av enestående høy kvalitet. Med takstein fra Laumans kombinerer vi generasjoners interesse for keramisk håndverk med nye innovative produksjonsmetoder. Resultatet er et bredt sortiment av moderne og eksklusive taksteinstyper i sterke glasurer og engober.

PERFEKSJON HAR SIN EGEN KLANG

Kun takstein som klinger av kvalitet forlater Randers Tegl. All takstein gjennomgår en akustisk klangtest der skjulte feil og sprekker i den brente taksteinen avsløres. Det kan virke overdrevet, men det er den beste måten å sikre en enhetlig og høy kvalitet. Perfeksjon har sin helt egen klang. Lytt selv når du får produktet i hånden. Det er gleden ved å selge et gjennomprøvd og gjennomarbeidet produkt.

BRENT FOR DE KALDESTE NETTER

Højslev takstein brennes i kassetter ved 1050°C. Selve brenningen tar 2 døgn i en moderne tunnelovn. Hele prosessen overvåkes nøye slik at samtlige takstein oppnår samme enestående kvalitet og hardhet. Den omhyggelige prosessen sikrer at produktene lever opp til høye kvalitetskrav. Det betyr også at vi sover godt om natten ettersom våre takstein er helt frostsikre.

GLASURER OG ENGOBER I VERDENSKLASSE

Laumans enestående produktkvalitet er resultatet av kompromissløs nøyaktighet og glasurteknikk i verdensklasse. Steinene produseres ved høyteknologiske anlegg, men med respekt for keramiske tradisjoner. Selv om det er vanligere og billigere å påføre engober og glasurer med sprøyte, velger Laumans å helle dem gavmildt ut over steinene. Det gir de ferdige produktene den enestående dybden og eksklusive fargespillet som gjør Laumans takstein helt unike.