Formstein


Det krever spesielle materialer å utleve arkitektoniske visjoner. Derfor spesialfremstiller vi både buede, kantede og vinklede murstein som passer til prosjektet ditt.


Det blir mer og mer klart at murstein ikke nødvendigvis må være firkantet. De kan ha all verdens former og formater. Derfor tilbyr vi spesialfremstilte formstein som passer til akkurat ditt prosjekt. Avhengig av behovet kan vi utarbeide formsteinene etter forskjellige prinsipper. Vi finner den optimale produksjonsmetoden i hvert enkelt prosjekt ut fra arkitektens og byggherrens ønsker. Deretter produserer vi formsteinene enten i 3D-printede spesialformer eller ved å skjære til og lime sammen flere stein.

Vår spesialproduserte formstein er blant annet brukt i prosjektene The Compton i London og Fyrstikkalleen i Oslo.

Innbydende myke kurver

The Compton ved siden av Regents Park i London er en overdådig bygning med storslåtte arkitektoniske visjoner. De krevde både myke kurver, geometriske mønstre og en storslått aluminiumsfasade.

Bygningen krevde også et helt unikt inngangsparti med myke og avrundede hjørner. Resultatet ble et kurvet tak i tegl som byr bygningens beboere og gjester velkommen.

Vi hjalp arkitektene fra Simon Bowden Architects med å skape spesielle formstein som muliggjorde det passende inngangspartiet til den storslåtte bygningen i moderne Art Deco-stil.

Ikoniske skarpe kanter


Fyrstikkalleen i Oslo er et ambisiøst og bærekraftig prosjekt med tre skulpturelle kontorbygninger som skaper et unikt lysinnfall og en markant, men harmonisk velkomst til stedet.

Flere elementer er med til å gjøre bygningen ikonisk. Men især de markante trekantede flatene som erstatter klassiske hjørner, gir bygningen et unikt uttrykk. De skaper også et spesielt miljø med stort lysinnfall inne i bygningene.

Vi har hjulpet Kristin Jarmund Architects og Vedal Entreprenør med å realisere prosjektet da de store trekantede flatene er muliggjort og skapt ved hjelp av formstein.