En investering i familiens helse.

BYGG ET GODT INNEKLIMA


EN FULLMURT BOLIG GIR ET OPTIMALT INNEKLIMA MED GOD TEMPERATURREGULERING, STØYDEMPING OG MINIMAL RISIKO FOR HUSSTØVMIDD OG MUGGSOPP.

 

TRIVSEL ER NOE MAN BYGGER

Murstein er en investering i familiens helse. Murstein er tegl - et rendyrket naturmateriale som består av brent leire. Tegl og mørtel er rene, uorganiske materialer som er brent ved så høy temperatur at de ikke inneholder spor av organiske materialer. Det betyr at det ikke finnes risiko for vekst av biologiske organismer som er blant årsakene til mange inneklimaplager.

I et murt hus benyttes det verken løsemidler eller andre organiske produkter i forbindelse med produksjonen og oppføringen. Murbygninger er derfor helt fri for avgasser, og avgir heller ingen allergifremkallende stoffer. Du finner med andre ord ikke bedre rammer enn murstein for et godt inneklima.

HELSE ER NOE MAN BYGGER

Unngå muggsopp og husstøvmidd med fullmurte vegger. Muggsopp finnes overalt i naturen, og med de rette rammene innendørs kan du sørge for at de forblir i naturen. I et fullmurt hus med de rette ventilasjonsforholdene minimerer du både risikoen for muggsopp og husstøvmidd ettersom inneklimaet er tørt.

Når boligen er fullmurt er innerveggene aktivt med på å absorbere fukten i luften. Tegl har lett for å ta opp fukt ettersom det har en langt mer diffusjonsåpen overflate enn andre bygningsmaterialer. Men i motsetning til andre materialer skades ikke murstein av fukt. Resultatet er et komfortabelt og behagelig inneklima som er sunt å oppholde seg i for hele familien.

SKAPT FOR LIV OG GLADE DAGER

Har du først bodd i et fullmurt hus, så vil du ikke bo på andre måter. Mursteinsvegger er som skapt for det dynamiske familielivet der man flyttes rundt, bytter værelser og løpende endrer på innredningen. De massive veggene tåler daglig slitasje og støt fra hele familien. Videre kan du glede deg over at blanke mursteinsvegger er helt vedlikeholdsfrie. Vannskurte vegger er lette å rengjøre, og selv de tyngste reoler, skap og lignende kan med letthet festes direkte i veggen uten bruk av ekstrautstyr og spesialverktøy.

Bæreevnen for en skrue i en mursteinsvegg er mange ganger høyere enn i en lett veggkonstruksjon.

MURSTEIN GIR RO I STUA

Fullmurte hus er mer lyddempede enn hus som er bygget i lette materialer. Murstein har nemlig den gode egenskapen at de gir god lydisolering. Støy utenfra er begrenset, og murte skillevegger gir en langt bedre lydisolering mellom husets rom enn vegger av for eksempel lettbetong og gipsplater. Totalt sett er dette med på å forbedre boligens akustiske inneklima og øke komforten i det daglige. Så det er bare å skru opp ditt gode humør på fullt.