HØJSLEV TEGLVÆRK


Højslev Teglværk har vært en del av Randers Tegl Gruppen siden 1982. Teglverket ble kjøpt opp med formålet å utvikle markedets sterkeste tegltakstein. Utgangspunktet var den klassiske danske nasjonaltaksteinen i den fargenyansen vi forknipper med god dansk byggestil.

Verket er modifisert og ombygd, og er i dag et av Nordeuropas mest avanserte tegltaksteinsverk med en rasjonell og avansert produksjonsform som markerer en helt ny standard for den tradisjonelle vingetaksteinens kvalitet.

På Højslev Teglværk fremstilles taksteinene av en unik leireblanding. Taksteinen formes og tørkes med fasaden vendt opp, og brennes deretter i kassetter ved ekstra høy temperatur. Resultatet er usedvanlig formfaste takstein med harde, glatte og smussavvisende overflater, lav vannabsorpsjon og enestående klimastyrke.

Foruten vingetakstein produseres 3 typer falstakstein med komplett tilbehør i tegl. Den 110 m lange ovnen har en årlig kapasitet på 17 mill. takstein som selges i Danmark, Norge og Sverige.

Højslev vingetakstein leveres i et bredt fargeutvalg som spenner fra de klassiske røde over gule, til brune og blådempede samt rød engoberte og sort engoberte.

Højslev Teglværk