Laumans Teglværk

Laumans Teglværk i Nordrhein-Westfalen ble grunnlagt i 1896. Laumans har alltid vært blant pionerene innen fremstilling av glasert takstein, og er i dag stadig blant de ledende på dette krevende produktområdet.

Selv om Laumans er et moderne bruk med avansert produksjon, har man holdt fast ved de gamle keramikktradisjonene. Man sprøyter f. eks. ikke glasuren på taksteinen. I stedet helles den over taksteinen som i gamle dager for å få en tykkere glasur med dybde i fargespillet. Brenningen foregår også med en unik teknikk, der hver eneste takstein står fritt uten å røre ved andre takstein. Det er den eneste måten man kan lage keramiske mesterstykker på.

Samarbeidet med Laumans startet i 1997, da Randers Tegl Gruppen overtok markedsføringen i hele Skandinavia av glasert og engoberte falstakstein fra Gebr. Laumans. I 2004 trådte Randers Tegl Gruppen inn som hovedaksjonær i Gebr. Laumans.

Teglverket, som har en årlig kapasitet på 12 mill. falstakstein, ligger i Bracht like ved den hollandske grensen. Salg og markedsføring i Tyskland og Holland skjer fra bruket i Bracht, mens Randers Tegl Gruppen tar hånd om salg og markedsføring i Skandinavia.

Laumans

Bygg huset rett første gangen

Det koster litt mer å bygge et fullmurt hus, men det er på alle måter en smart investering som lønner seg. Innervegger i murstein er med på å regulere temperaturen i boligen gjennom å akkumulere varme og kulde. 

Les mer

Hele skandinavias teglleverandør siden 1911

Hos Randers Tegl brenner vi for godt håndverk. Vi driver en familieeid virksomhet, og vår kontinuerlige produktutvikling gjenspeiler mer enn 100 års erfaring, faglig stolthet og gleden ved å skape nye og innovative prosjekter med tegl.

Vi er stolte av å kunne tilby markedets bredeste utvalg av produkter i tegl fra teglverk i Tyskland og Danmark.

Les mer om A/S Randers Tegl

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på og få info om nye prosjekter, produkter og annet spennende fra Randers Tegl.

Randers Tegl A/S   ·   Mineralvej 4   ·   DK-9220 Aalborg Ø   ·   T: +45 98 12 28 44   ·   info@randerstegl.no   |   © 2014  -  Randers Tegl A/S