Produkter til overflatebehandling

Murte vegger kan etterbehandles på flere måter. Filsing, rapping, sekkeskuring og vannskuring er blant de mer populære metodene. Les mer om dette her.

Rapping

Mørtellaget påføres så tynt som mulig med et stålbrett eller et trekkbrett. Overflaten bearbeides med en fuktet gresskost i diagonale bevegelser. Etter behandlingen er overflaten utjevnet og dekket med et tynt lag mørtel med spor fra kosten.

Filsing

Overflaten filses med roterende bevegelser med filsebrett. Et filsebrett er kledd med filt, derav navnet filsing. Den ferdige overflaten har etter behandlingen blitt jevn, og kun tidligere ujevnheter er fylt ut med mørtel. Flest mulige mursteinsflater fremstår uten mørtellag, og kun med en antydning av bindemiddel.

Sekkeskuring

Overflaten bearbeides med sekkelerret, derav navnet sekkeskuring. Den ferdige overflaten har etter behandlingen blitt jevn, og kun tidligere ujevnheter er fylt ut med mørtel. Mesteparten av mursteinsflatene fremstår uten mørtellag, og kun med en antydning av bindemiddel.

Vannskuring

Den blanke veggen påføres mørtel som deretter skrapes av med stålbrett eller murskje. Overflaten skures med en våt murstein, derav navnet vannskuring. Steinen skal med jevne mellomrom dyppes i vann. Deretter bearbeides overflaten, og eventuelle fremspring skrapes av med skuresteinen. Den ferdige overflaten har etter behandlingen blitt jevn der kun tidligere ujevnheter er fylt ut med mørtel.

Bygg huset rett første gangen

Det koster litt mer å bygge et fullmurt hus, men det er på alle måter en smart investering som lønner seg. Innervegger i murstein er med på å regulere temperaturen i boligen gjennom å akkumulere varme og kulde. 

Les mer

Hele skandinavias teglleverandør siden 1911

Hos Randers Tegl brenner vi for godt håndverk. Vi driver en familieeid virksomhet, og vår kontinuerlige produktutvikling gjenspeiler mer enn 100 års erfaring, faglig stolthet og gleden ved å skape nye og innovative prosjekter med tegl.

Vi er stolte av å kunne tilby markedets bredeste utvalg av produkter i tegl fra teglverk i Tyskland og Danmark.

Les mer om A/S Randers Tegl

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på og få info om nye prosjekter, produkter og annet spennende fra Randers Tegl.

Randers Tegl A/S   ·   Mineralvej 4   ·   DK-9220 Aalborg Ø   ·   T: +45 98 12 28 44   ·   info@randerstegl.no   |   © 2014  -  Randers Tegl A/S