Leksikon

Har du møtt på et begrep du ikke kjenner?

Bløtstrøken murstein

Bløtstrøken murstein fra Randers Tegl har en rustikk overflate som er rik på detaljer. Steinene produseres på avanserte anlegg, men produksjonsmetoden gjør at hver enkelte stein får sin egen unike overflatestruktur. Resultatet er moderne bløtstrøken murstein med de beste tekniske egenskapene, men med det klassiske og eksklusive utseende som er karakteristisk for den tidligere håndlagede mursteinen.

Bløtstrøken murstein er blant de mest foretrukne mursteinene til de fleste typer av moderne byggverk, men er også relevante til renovering av eksisterende bygg.

Vårt brede sortiment av kullbrent murstein, og redusert murstein i mange farger og nyanser, sørger for at du alltid finner rett murstein til prosjektet ditt.

Håndstrøken murstein

Håndstrøken murstein fra Randers Tegl produseres på moderne anlegg, men ut i fra klassiske prinsipper. Produksjonen foregår ved at leiren kastes ned i former. På den måten oppnår håndstrøken murstein en mer markant og rustikk overflate som gir spennende fasader med store variasjoner og fargespill.

Selv om håndstrøken murstein er laget ut i fra prinsippene fra klassiske håndverkstradisjoner, er det selvsagt snakk om et moderne produkt med gode tekniske egenskaper.

Vårt brede sortiment av murstein sørger for at du alltid finner rett murstein til prosjektet ditt.

Blådempet takstein og murstein

Blådempet takstein og murstein er vanlige produkter som brennes en ekstra gang med svært lav oksygentilførsel. Prosessen gir materialet et eksklusivt blåsort fargespill. Den mørke fargen gjennomtrenger taksteinen eller mursteinen, og fremhever materialets naturlige fargespill.

Engobe

En engobe er en tynn leirblanding som sprøytes ut over taksteinen før den brennes. Engober åpner opp for en ny verden av fargemuligheter, og brukes både til overflatebehandling av takstein og murstein. Engoben gjør overflaten på produktet sterk og motstandsdyktig. Samtidig blir steinen svært smussavvisende og med færre reflekser.

Bygg huset rett første gangen

Det koster litt mer å bygge et fullmurt hus, men det er på alle måter en smart investering som lønner seg. Innervegger i murstein er med på å regulere temperaturen i boligen gjennom å akkumulere varme og kulde. 

Les mer