Randers Tegl.
Villa Zeist // Engel Architects.

Villa Zeist // Engel Architects

En lek med horisontale og vertikale linjer skaper en leken komposisjon i denne moderne villaen designet av Engel Architects.

 

Engel Architects består av et tett sammensveiset team av svært erfarne arkitekter og byggefagfolk som spesialiserer seg innen arkitektur og interiørarkitektur.

 

Ved å tilby en personlig tjeneste og gjennom personlig oppmerksomhet gir Engel arkitekter liv til prosjekter. Arkitektene deltar i grundige diskusjoner med både kunder og entreprenører for å etablere en felles prosjektplan, og ved å grundig gjennomgå hver tegning for å sikre klarhet og forståelse. Målet er å eliminere overraskelser underveis. Engel Architects er medlem av BNA (Det kongelige nederlandske arkitektforbund).

 

 

MILJØ // En Drøm Som Går i Oppfyllelse

 

Å bo i det skogkledde miljøet i Zeist er en drøm for mange mennesker, en drøm som faktisk går i oppfyllelse for noen. I 2018 ble vi bedt om å designe et bolighus på en selvbygd tomt i et av de vakreste naturinkluderende boligområdene i landet, der skogen bokstavelig talt strekker seg helt opp til dørstokken. Klientenes ønske var å ha et moderne, romslig familiehjem som er knyttet til naturen, der skogsomgivelsene sterkt føles også innendørs. Huset måtte være utstyrt med alle moderne bekvemmeligheter. I tillegg ønsket de seg et stort åpent kjøkken, et hjemmekontor med egen inngang, et rikelig antall soverom, og fremfor alt, mye lys og plass.

 

DESIGN // Innendørs-Utendørs Fornemmelse

 

Huset er designet som en komposisjon av to asymmetriske volumer med ulik høyde, som har et dobbelt gavl-tak med en skrånende overheng. Fraværet av en mesanin gir soverommet og badet på første etasje av det lavere volumet en eksepsjonelt generøs takhøyde på over 5 meter. De elegante stålrammene, kombinert med muren som fortsetter fra utsiden til innsiden, forsterker innendørs-utendørs-sensasjonen både på bakkeplan og øvre nivå. Ved å inkludere hjørnevinduer utvides den visuelle forbindelsen til utendørsområdet, og styrker forholdet til den omkringliggende naturen. Til slutt inkluderer huset en dobbel garasje med en bilport.

 

 

MATERIALER // Varmt og Moderne

 

Tross sin ganske tradisjonelle takform har huset et moderne utseende på grunn av bruken av langformat grå-brente murstein. De slanke svarte stålfasadene forsterker ytterligere dette moderne utseendet. Bruken av eiketre på elementer som garasjen, den store svingbare inngangsdøren og himlingene på overhengene skaper en vakker kontrast mot den gråtonede mursteinen, og gir huset en strømlinjeformet, men varm atmosfære.

 

LEK MED LINJER // I Harmoni

 

En lek med horisontale og vertikale linjer skaper en leken komposisjon. De forlengede horisontale takoverhengene binder volumene sammen og gir balanse til det hovedsakelig vertikale, staselige hovedvolumet. Et regulerbart lamelltak i takoverhenget gjør det mulig å sitte ute selv når det regner, samtidig som det lar vintersolen trenge dypt inn i huset når det åpnes.

 

Forskjellige murverksmønstre, med murstein som er plassert både horisontalt og vertikalt, skaper en subtil inndeling av plan i fasaden. En romslig skorstein, med både innendørs og utendørs peis, blir et iøynefallende element på baksiden av huset, som forbinder de to hovedvolumene.

 

 

ULTIMA // A work of art

 

 
Ultima-formatet er den mest eksklusive serien med murstein vi noensinne har produsert. Serien inneholder unike vannstrøkne murstein med mange detaljer og spennende samspill av farger.
 
Alle mursteinene i serien har gjennomgått en omfattende produksjonsprosess for å oppnå sitt endelige uttrykk. Den unike overflatestrukturen gir en iøynefallende og dynamisk fasade, rik på variasjon.

 

 

UTFORSK // Oppdag mulighetene med Ultima

 

 

Vil du utforske mer om Ultima? Når dristige ideer, håndverk av høy kvalitet og eksklusive materialer møtes, oppstår enestående arkitektur. Slike anledninger krever murstein utenom det vanlige.

Oppdag mulighetene med Ultima:

BESTILL GRATIS ULTIMA-PRØVER >>

 

 

About // Credits

 

BRICK 
ULTIMA RT 156
YEAR
2022
LOCATION
HOLLAND
ARCHITECT
ENGEL ARCHITECTS
CONTRACTOR
VAN BERKEL AANNEMERS 
AGENT
HEYLEN CERAMICS
IMAGES
ENGEL ARCHITECTS and 
STIJN POELSTRA FOTOGRAFIE & VIDEO